FeuTour – Concert Nekfeu te Vorst Nationaal op 29/03/2016

Het licht ging uit en de menigte joelde bij de begintonen van Martin Eden. Vervolgens lichtte het podium op en zag het publiek de Frans-Griekse artiest het refrein rappen. Ietwat verbaasd, aangezien het publiek enkel een videobeeld zag. Plots werd de zaal weer donker, een luid gejuich steeg op en op een aantal schermen kon je vaag Embers zien (zijn album heet ‘Feu’; vuur). FEU
Vanuit het niets schoot er plots roze verlichte rook uit een machine en zag men eindelijk de maestro in een jasje met blauwe neonlichten. Samen met Doum’S rapte hij het nummer af.

Zo begon een geweldig, energiek concert op zeer sterke wijze. De Yalltunes-reporter bezocht dit op 29 maart 2016. Het voorprogramma bestond uit Phénomène Bizness, die de zaal warm kregen met Les bruits de ma ville en door steeds “WESH MON GARS!” (de artiesten), “WESH MA GUEULE!” (het publiek) te herhalen. PHENOMENE

Een zeer geslaagd concert, met alle artiesten aanwezig waarmee Nekfeu regelmatig samenwerkt: S.Pri Noir, S-crew, 1995, L’entourage, Phénomène Bizness, MZ.

Martin Eden, Tempête, Egerie, Princesse, Question d’honneur , Risibles Amours, Mal aimé… Het publiek rapte ze allemaal mee. Niet alleen deze ‘nieuwe’ stukken, maar ook de ‘anciens’, zoals: Monsieur Sable en Que du Vécu. 1995 Dit leverde Brussel de titel ‘Plus chaud que Paname (straattaal voor Parijs) et Marseille’ op. Na de absolute sfeerschepper Ma Dope en Nique les clones eindigde het concert. Nu ja, ‘eindigde’. Het publiek riep de artiesten terug met onder meer “Waar is dat feestje, hier is dat feestje!”

De Parijse rapper kwam uiteindelijk terug om onder meer Reuf te brengen, een stuk waarin normaal Ed Sheeran meezingt. Die was er echter niet, dus riep men tijdens het refrein “Seine Zoo!”, het label van Nekfeu. SEINE ZOO Hij eindigde zijn concert uiteindelijk (en uiteraard) met On Verra, dé meezinger en tevens zijn grootste hit, terwijl hij een rubberboot in het publiek gooide en er zelf samen met Doum’S insprong.

Iets later, zonder muziek, groette hij het publiek nog een keer, liet hij bepaalde delen roepen om te horen welke nog het meest actief waren (na 3 uur concert vol energie was de zaal nog opmerkelijk actief). Het enige minpuntje was de tijd tussen het voorprogramma en het eigenlijke concert, dit duurde een half uur. Met de kwaliteit die we ervoor in plaats kregen, was dat het wachten echter waard.

Het was een super concert, zowel de artiesten als het publiek waren chaud (toen de beat van Laisse Aller begon, werd het publiek gek van opwinding), de overgangen tussen de liederen waren vlot, er werd naar alle kanten gesprongen op het podium… Een echte aanrader!

Ga zeker ook eens een kijkje nemen op zijn Youtubekanaal of aarzel niet hem op te zoeken op Itunes, Spotify…

NEKFEU

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s