Goodbye SVI: mevrouw Verstappen

De anciens van onze school kennen haar als leerkracht geschiedenis en cultuurwetenschappen, de new kids on the block kennen haar als onze adjunct. Y’All wist een onderonsje te scoren met de dame die samen met de directeur aan het roer staat van onze school.

liesbethverstappen (1)

Mevrouw Verstappen heeft net zoals ons haar broek versleten op het Sint-Vincentiusinstituut, ze is namelijk al een Sint-Vincentius’er sinds het vijfde leerjaar. Na haar middelbaar liet ze onze school achter zich en ging ze zoals velen in de grote stad studeren. Maar na haar studententijd besloot ze om terug te keren als leerkracht geschiedenis en cultuurwetenschappen. De eerste klas die ze onder haar hoede nam, is meteen ook de klas die haar nog steeds bijblijft. Die eerste septemberdag hadden ze samen een spel gespeeld op de speelplaats en dat was het begin van een mooie leerkracht-klasband.

Zoals velen geniet ook mevrouw Verstappen van de sociale en ontspannen sfeer hier op school. Zelfs als beginnende leerkracht kreeg ze nooit het gevoel te moeten onderdoen voor de nestors op het SVI. Ook de collegiale banden maken haar werk heel aangenaam.

Het jaar 2015 was het jaar waarin mevrouw Verstappen de grote stap zette naar de positie van adjunct. Deze uitdaging vindt ze zeer boeiend, zeker met de voorbereidingen van het nieuwe Óscar Romero College. Dit nieuw concept schrikt haar helemaal niet af, integendeel, met volle moed effent zij het pad voor volgend jaar. Toch zal ze met pijn in het hart afscheid moeten nemen van onze unieke intercom en natuurlijk enkele leerlingen die ze niet meer zal zien. Volgend jaar zal ze adjunct zijn van het domein welzijn en maatschappij.

Met het einde van het SVI blikken we samen met haar terug op een aantal speciale momenten. Zo verrasten de leerlingen haar voor haar dertigste verjaardag door in haar les binnen te glippen en te zingen. Maar ook het project Europolis heeft mooie herinneringen nagelaten. Zo ging ze ooit met een delegatie naar EYP (European Youth Parlement) waar de voertaal Engels was. Maar wanneer leerlingen inventief worden, krijg je woorden zoals the European onion. Ooit wist een leerling de prijs voor beste speecher in de wacht te slepen en ook de quote van Ruben Demeersseman ‘Mensen behandelen je anders als je een pak aanhebt” is iets dat bij haar bleef plakken.

Maar een van de topmomenten was toch wel wanneer haar vrije ruimte, politiek en recht, Terzake wist te strikken. Het fictieve debat van leerlingen met echte politici die hun standpunten kwamen verdedigen, wist de aandacht van de media te trekken. Lieven Verstraeten en Kathleen Cools lieten hun oog vallen op dit project en door de grote tv-aandacht hadden opeens veel meer politici interesse om op onze school te komen spreken. De macht van de media werd nog maar eens duidelijk. De politici hadden wel wat stress doordat de vragen op voorhand onbekend waren en niet iedereen van alles op de hoogte was. Al bij al was dit een enorm mooie ervaring voor zowel mevrouw Verstappen en mevrouw Rooms, als voor haar leerlingen.

Wij van Y’All wensen mevrouw Verstappen nog veel succes in het grote ORC-avontuur.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s