Een dag in het leven van… Mevrouw Van Havermaet

Iedereen die mevrouw Van Havermaet een beetje kent, weet dat ze een fervente supporter van Sporting Lokeren is. Op onze 100-dagenshow bleek dit des te meer toen ze trillend op haar benen stond bij een ontmoeting met Koen Persoons en Killian Overmeire. Wij vroegen ons af hoe zij een wedstrijd van haar favoriete ploeg juist beleeft. Gaat ze bij elke goal fanatiek uit haar dak, of kijkt ze met een kritische blik naar de spelstijl van de spelers? Hier is haar verslag.

Een voetbalavondje (Lokeren-Westerlo) in het spoor van… mevrouw Van Havermaet

Zaterdag 5 maart: Lokeren – Westerlo

Een hele dag toetsen van de 6des verbeterd. Gedaan met de legitimiteitsproblemen van de Verenigde Naties, het verschil tussen het Internationaal Gerechtshof en Strafhof, het definiëren van de Trumandoctrine en de containmentpolitiek of het uitpluizen van de nieuwe uitdagingen voor de NAVO. Tijd voor wat ontspanning! Mijn favoriete tijdverdrijf is een avondje voetbal! Live voetbal uiteraard. Verbeteringen

Speciale matchen – we moeten winnen deze avond –  vragen om speciale voorbereidingsmaatregelen: snel nog even mijn sjaals strijken.   Sjaal strijken

Sjaals en vlaggen mee, mijn abonnement, mijn geluksarmbandje, een appel en weg zijn we… Sjaals _ vlag

Aangekomen in Daknam: ik neem altijd de achteringang via het bos en de vijver. Er zijn weinig voetbalclubs die kunnen zeggen dat ze gelegen zijn aan een waardevol natuurgebied 😉 Ingang Daknam

      Eventjes wachten aan het draaihek om mijn ticket of abonnement te laten registreren. Er worden 10.000 voetbalsupporters verwacht, maar het gaat al bij al vlot. Daarna wordt iedereen gefouilleerd: ik heb niets te verbergen.   

Ruim op tijd om nog een deel van de opwarming mee te pikken en voor de wedstrijd even de voorbeschouwing te checken op sporza.

 

Speciale wedstrijden vragen om extra sfeeracties: de supportersclubs hebben een tifo voorbereid: spandoeken worden ontrold, papiersnippers vliegen in het rond. Een gezonde dosis zenuwen steekt ondertussen de kop op: vandaag moet en zal het gebeuren!
Komaan Lokeren!  

Van een kanonstart gesproken: in de symbolische 4de minuut opent Mijat Maric de score: 1-0. Daknam gaat een eerste keer uit zijn dak. 1-0

We gaan de rust in met 1-1. Westerlo zet een lichte penalty om. Lokeren speelt een aardige wedstrijd: ik zie het zitten, we gaan het halen! Ik controleer even de ruststanden in de andere wedstrijden: Anderlecht aan het verliezen op Moeskroen: wat een verrassing! Rust

De rust is voor velen het moment om frieten en hamburgers te eten. Geen fastfood voor mij: ik haal mijn appeltje boven. Hamburgerkraam

De tweede helft is op gang gefloten. Onze kapitein Killian Overmeire moedig ik extra aan. Samen met Koen Persoons (die momenteel geblesseerd is) wist hij mij op de 100-dagen te verrassen: een moment om nooit meer te vergeten dankzij de zesdejaars!  Overmeire

70ste minuut: Hamdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Harbaoui scoort de verlossende 2-1. De volgende 20 minuten komt de overwinning niet meer in het gedrang: tijd voor een feestje (en ja, ook vrouwen kunnen sfeer maken – een aantal vijfdejaars zullen de hint wel begrijpen 😀 ) 

Jammer voor Westerlo (zij verkeren nu in acuut degradatiegevaar, maar zullen zich de week nadien nog redden), maar Lokeren is naar een veilige plaats 11de plaats in het klassement opgeklommen: oef! Einde

Thuis kijk ik nog naar de samenvatting van Lokeren-Westerlo én de andere wedstrijden in Stadion. Nog even nagenieten van de fijne sfeer.

Morgen mij door een nieuwe stapel verbeteringen murwen… maar eerst: sweet dreams in wit-geel-zwart.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s