Halsey: Badlands

Halsey (artiestennaam) bracht haar eerste album uit in 2014, genaamd  ‘Room 93’. Dit album bevat 5 liedjes. Luister hier naar een van onze favorieten.

halsey

Haar tweede album, Badlands, kwam uit op 28 augustus 2015. Halsey is nu vooral bekend in Amerika; de tickets voor haar Tour waren daar meteen uitverkocht. In Europa is ze nog niet echt bekend, maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen.

Het concept van Badlands gaat over een fictionele wereld die als ‘niet goed’ of gevaarlijk beschouwd wordt. Deze samenleving wordt ‘The Badlands’ genoemd. Hierbij concentreert Halsey zich op de kant van de maatschappij die minder geaccepteerd wordt, eigenlijk ‘het vreemde’. De onderwerpen die ze aanhaalt in haar muziek kunnen redelijk ongepast overkomen. Zo gaan de liedjes vaak over drugs, foute relaties, seks, mentale problemen,… Zaken die door de samenleving als problematisch beschouwd kunnen worden.

Nadat Halsey de eerste liedjes voor dit album had geschreven, merkte ze dat ze die kon linken aan haar mentale toestand (ze leidt namelijk aan een bipolaire stoornis.) Een voorbeeld hiervan is het liedje ‘Control’. Ze schrijft dus vooral over haar eigen ervaringen en de mensen die haar beïnvloed hebben. Zo gaat ‘Haunting’ over haar relatie die is stukgelopen. Luisteren kan hier!

Halsey zegt dat ze Badlands voornamelijk heeft geschreven om te ontsnappen uit de problemen in het echte leven, en ze denkt dat mensen via haar album ook een soort van ‘uitweg’ zullen vinden. De metafoor die achter het album zit is dat, zelfs als er geen uitweg is, je optimistisch moet zijn en elk obstakel te overwinnen is.

Het genre van deze muziek is een mix van electropop en indie. Als je van dit soort muziek houdt, is het zeker waard om Badlands te beluisteren. We raden dit album ongetwijfeld aan!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s